TroTro maakt het verschil in Ghana

BioVerbeek sponsort TroTro

Open dag BioVerbeek
Onder grote belangstelling heeft BioVerbeek uit Velden op 22 juni 2013 een open dag gehouden voor buurt- en dorpsgenoten, familie en vrienden van alle medewerkers van BioVerbeek. Aanleiding voor deze open dag was onder andere dat BioVerbeek in 2011 een gedeelte van hun biologisch tuinbouwbedrijf vernieuwd en uitgebreid heeft.

Opbrengst voor Stichting Tro Tro .....
Enkele toeleveringsbedrijven van het biologisch tuinbouwbedrijf konden op deze dag hun bedrijf promoten. BioVerbeek heeft besloten dat de gehele bijdrage van alle aanwezige toeleveringsbedrijven en de meeropbrengsten van de aanwezige catering op deze dag naar een goed doel te laten gaan, gerelateerd aan de visie van BioVerbeek. Als goed doel is gekozen voor het project paddenstoelenteelt helpt moeders van Stichting TroTro.

Maar liefst 3350 euro!
TroTro gaat de gift ter waarde van 3.350 euro besteden aan het geschikt maken en inrichten van een bestaand gebouwtje tot teeltruimte voor oesterzwammen in Ghana. Met het telen van deze paddenstoelen kunnen Ghanese moeders op relatief eenvoudige wijze een goede bijverdienste realiseren, waarmee het schoolgeld en de zorgverzekering voor hun kinderen betaald kan worden. De oesterzwammen gaan op duurzame wijze geteeld worden, gebruik makend van zaagsel van een lokale houtzagerij, dat tot op heden als afvalproduct alleen maar verbrand wordt.

Tijdens de open dag werd het bedrag symbolisch overhandigd door Leo Verbeek aan de penningmeester van de Stichting TroTro, Bram van Nieuwenhuijzen (zie foto). Kijk ook eens op BioVerbeek.nl

 

TroTro BioVerbeek gift
TroTro BioVerbeek
TroTro BioVerbeek