TroTro maakt het verschil in Ghana

Financiële steun voor uitbreiding kliniek vroedvrouw Veronica

Op 21 maart jl. werd de Lionsclub Bronckhorst getrakteerd op lezingen over Ghana en het goede werk dat ‘onze’ vroedvrouw Veronica daar in het arme Noorden doet met hulp van TroTro. De Lions waardeerden dit positief en doneerden 1500 euro om Veronica te helpen bij de bouw van woonruimte voor haar assistenten.

Presentaties o.a. door een vriendin van Veronica
TroTro-penningmeester Bram van Nieuwenhuijzen vertelde het geïnteresseerde gehoor over Ghana en het werk dat TroTro daar al sinds 1989 doet. Aangekomen bij onze steun voor vroedvrouwen met plattelandskliniekjes zoals Vertonica, kon Bram het woord doorgeven aan één van onze donateurs, Rita Asselbergs. Rita woonde en werkte midden jaren ’80 van de vorige eeuw in Noord Ghana en raakte toen bevriend met Veronica. Aan het begin van dit jaar nog bezocht zij Veronica in Ghana.

Goed op de hoogte van de moeilijke omstandigheden in het armoedige Noorden van Ghana, hield Rita een interessante voordracht over toen en nu en liet daarbij o.a. plaatjes zien van een jonge Veronica en van de huidige kliniek.

Lionsclub Bronckhorst en Rita BEDANKT!
Mede namens vroedvrouw Veronica bedanken wij jullie hartelijk! Rita voor de levendige presentatie en de Lions voor de donatie. Het geld is inmiddels al ter plaatse……

Voor meer informatie over TroTro's kraamkliniekjes, klik hier

TroTro kraamkliniek Sawla