TroTro maakt het verschil in Ghana

''Ik wil graag contact ..... want kleinschalig kan het dus wel!''

Op 2 maart 2014, koud terug van een grensverleggend verblijf van twee weken in Ghana, waaronder in Hwidiem, schreef een leerling van het Harense Maartenscollege het volgende op TroTro’s website:

Ik ben één van de leerlingen die het voorrecht had om met school mee te mogen naar Ghana. We hebben daar dus ook de TroTro-projecten gezien.
Bij deze wil ik zeggen dat ik me heb verbaasd over het feit dat zowel de visvijver als de maternity clinic zo ontzettend goed geregeld zijn. Het kan dus zeker!
Bovendien vond ik zowel Johnny als Augustina goede leiders die weten waar ze mee bezig zijn. Puntje van kritiek is dat elke nacht rond de visvijver reigers doorzeefd worden met kogels. Daar moet toch wat voor te vinden zijn? Bij Schiphol gebruiken ze van die hoge geluidjes die de vogels verstoren. Is het niet mogelijk om in zoiets eenmalig te investeren? Dat zou toch mooi zijn. In ieder geval wil ik via deze weg jullie bedanken voor deze mooie projecten en al het goeds dat jullie doen, en dan heb ik de andere projecten nog niet eens gezien. Mochten jullie ergens nog een keer vrijwilligers nodig hebben (ook als ze mee naar Ghana moeten) dan ben ik beschikbaar. Want Ghana is een verschrikkelijk mooi land.

Met vriendelijke groeten,

Daan Vegter, VWO 6, Maartenscollege

Filmpje
Josien, een andere enthousiaste leerling heeft een leuk filmpje gemaakt met indrukken van Hwidiem en de palmolieproductie door de vrouwen van Tano Palmoil Association en de oesterzwammenkwekerij.

Bekijk dit filmpje

Georgina, één van de trotse kweeksters van oesterzwammen