TroTro maakt het verschil in Ghana

Tuinhuuske en TroTro-vrienden Haren fietsen voor verbetering watersysteem Hwidiem

Alweer voor het elfde jaar op rij fietst ‘Ut Tuinhuuske’ een sponsortocht voor TroTro. Dit keer weer eens een tocht op Nederlandse bodem, samen met de Tro-Tro vrienden uit Haren.
In 2014 was de sportieve uitdaging Venlo-Haren-Venlo, het zogeheten ‘Retourtje Haren’. Dit jaar zijn de rollen omgekeerd: de fietsers uit Haren (18 personen!) fietsen nu naar Venlo. Het Tuinhuuske zal hen, via een omweg (Venlo-Utrecht-Zwolle) tegemoet fietsen. Om daarna de laatste twee dagen gezamenlijk de weg naar Venlo te vervolgen. Voor de vrienden van TroTro uit Haren betekent dat in drie dagen ongeveer 300 km en voor de fietsers van Ut Tuinhuuske ruim 600 km in 4 dagen. Gezamenlijk hopen we door deze sportieve prestatie weer een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de Stichting TroTro. De tocht voor Ut Tuinhuuske start op 14 juni. De fietsers uit Haren stappen op 15 juni op. Gezamenlijk arriveren de fietsers op 17 juni in Venlo, op tijd voor het jaarlijkse BeneFietsfestival!

Het sponsordoel
Met het aansluiten van al jaren aanwezige ‘overhead’-watertank op het bestaande watersysteem in Hwidiem (Asutifi South District), wordt de capaciteit van de wateropslag in het dorp bijna verdubbeld. Dit is vooral van belang in periodes van stroomuitval, wanneer er geen water in de voorraadtanks gepompt kan worden. Helaas kan de Ghanese stroomproductie de groei van de economie niet bijbenen, waardoor de laatste jaren er weer steeds vaker de stroom er een poosje af gaat in wisselende delen van het land. Soms duurt zo’n periode wel 24 uur. De huidige watervoorraad tanks raken, bij stroomuitval, in 12-16 uur leeg. In dat geval gaat heel Hwidiem terug in de tijd, want zijn de inwoners voor water weer aangewezen op waterputten en riviertjes, welke verontreinigd kunnen zijn. Verdubbeling van de opslag capaciteit van water is dus belangrijk, mede om door water overdraagbare ziektes te kunnen voorkomen.

BeneFiets Festival
Na een zeer geslaagde avond met de boekpresentatie over de langste Tour de France ooit (1926) en de film van Rob Hodselmans over de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt het jaarlijkse sponsor-drieluik (filmavond-fietstocht-muziekfestival) afgesloten op 17 juni a.s. met het Benefietsfestival op de Parade in Venlo, tegenover Take Five. De line-up van bands die gratis optreden is dit jaar: Some Day, Monkey Business, en Jag’m. Het gratis festival begint om 19.00 uur .....

Poster sponsortocht Tuinhuuske