TroTro maakt het verschil in Ghana

Politieagenten in actie voor TroTro ….

Politieagenten in actie voor TroTro ….
Drie politiemannen  en een vriend met een andere werkkring rijden op hun motor door Afrika en halen per gereden kilometer een bedrag dat zij beschikbaar stellen voor een goed doel. De keuze van dat goede doel viel op TroTro omdat hun baas, Laurens Princen als vrijwilliger actief is voor onze stichting.  Zo, schrijven ze zelf op hun weblog: “weten we zeker dat het geld dat we hopen binnen te brengen, op een plek komt waar het nodig is en daar goed besteed wordt’.

 Een fantastisch initiatief natuurlijk! Wij hopen dat de mannen een mooie tocht hebben en uiteindelijk ook weer veilig thuis komen!

 Volg de avonturiers op hun weblog: http://africa-bikeadventure.blogspot.com

 Op de motor door Afrika, het idee ontstond al  in 2008 …
René, politieman in Echt, kwam eind 2008 met het idee om met de motor naar Afrika te gaan. Hij vroeg Rob, ook een politieman in Echt, of die zin had om mee te gaan. Rob zag dat zeker zitten en diens broer Erik, wilde graag mee. Wouter, een politieman uit Roermond hoorde van de reisplannen en besloot ook deel uit te maken van het reisgezelschap.  Er werd verlof gespaard voor de trip, de voorbereidingen werden gestart en het vertrek werd vastgesteld op eind oktober 2011.

Arabische lente verandert plannen…..
De ontwikkelingen in Noord-Afrika maakten een einde aan het oorspronkelijke plan om via Europa, Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia en Tanzania te reizen., om via Malawi, Mozambique, Swaziland en tenslotte Zuid-Afrika in Kaapstad te eindigen. Alles bij elkaar, zouden ze 17 a 20.000 km afleggen op hun BMW- en KTM-motoren. Omdat de veiligheid in de Noord-Afrikaanse landen niet zeker was moesten de plannen helemaal worden omgegooid: de trip gaat nu van Zuid-Afrika naar Kenia.

Op 11 november gestart
De motoren werden verscheept en op 1 november 2011 werd afgereisd naar Zuid-Afrika en na heel wat perikelen rond het inklaren van de motoren konden onze motorvrienden op 11 november dan van start. Inmiddels hebben de mannen al een flink wast kilometers afgelegd en van alles beleefd. Kijk voor meer informatie en foto’s in hun digitale dagboek … http://africa-bikeadventure.blogspot.com

Deelnemers aan de reis zijn: 

Wouter van Duijn     Basiseenheid Roermond / Meldkamer
Rob Geelen  Basiseenheid Echt-Susteren / Roerdalen
Erik Geelen Broer van Rob en werkzaam buiten Politie als landmeter
Rene Krekels Basiseenheid Echt-Susteren / Roerdalen

Niet op de route, maar wél steun voor de mensen in Ghana …
Ook al ligt Ghana niet op onze route, toch denken wij dat we iets kunnen betekenen voor de bevolking. We wilden graag een goed doel steunen, maar wel een doel waarvan we zeker weten dat het geld goed besteed wordt. Omdat onze baas, Laurens Princen actief is binnen de stichting TroTro en al meer heeft gewerkt aan projecten in Ghana, weten we zeker dat het geld dat we hopen binnen te brengen, op een plek komt waar het nodig is en daar goed besteed wordt.

Overstekend wild
Politie in actie voor TroTro
TroTro Ghana Hwidiem
TroTro Ghana Hwidiem