TroTro maakt het verschil in Ghana

2e water borehole op school terrein gerealiseerd

Omdat één water borehole onvoldoende bleek om de hele school van water te voorzien was het nodig om een 2e water borehole te laten boren. Dit is eind juni 2019 met succes gedaan, mogelijk gemaakt door een donatie uit het ‘Tante Pop Fonds’, een van de fondsen onder beheer van Triodos Foundation.
De plek die door de borehole-experts gekozen werd om te boren, leverde inderdaad voldoende water op, zodat met één boorpoging kon worden volstaan.

Als er voldoend geld is om verder kunnen met de 3e fase van het project: de bouw van de hostels voor de leerlingen die intern verblijven, wordt er nog een betonnen watertoren gebouwd met daarop grote voorraadtanks die op de borehole worden aangesloten.

Fondswerving 3e fase Vocational Training Centre in volle gang
De aanvraag voor mede-financiering van de 3e projectfase is door Wilde Ganzen gehonoreerd en fe fondswerving voor de bouw van de leerlingen hostels en het badhuis is inmiddels gestart.

Fase 3 van het project
In deze fase is de bouw van twee hostels (één voor meisjes en één voor jongens) en een badhuis gepland. De slaapgelegenheid is bedoeld voor de leerlingen die van buiten Hwidiem komen, dat zullen er, naar verwachting, ruim 200 zijn (2/3e van het totale aantal). In het aparte badhuis kan gedoucht worden door de leerlingen uit de hostels maar ook door de andere leerlingen, na het sporten (er komt een voetbal- en een volleybalveld op het schoolterrein) of na lichamelijk arbeid (learning by doing).

Wordt vervolgd .....
Via deze website houden we op de hoogte van de vorderingen in het project. Blijf ons volgen!

Borehole met schoolgebouwen op de achtergrond
Boor wordt in stelling gebracht
Boor in bedrijf
Boorproces in gang