TroTro maakt het verschil in Ghana

Benefietfeest Utrecht brengt 4000 euro op voor fase 3 praktijkschool!

Het op zaterdagavond 23 november 2019 georganiseerde feest in het Utrechtse Leidsche Rijn leverde maar liefst 4000 euro op ten behoeve van het Vocational Training Centre in Hwidiem, Ghana.

Organisator Margreet Kamphorst van TroTro’s fondswervingscommissie organiseerde samen met gastvrouw en -heer Annie en Gerard Janssen een gezellige feestavond, waaraan ruim 40 familieleden, vrienden, kennissen en belangstellenden deelnamen. Onder het genot van door vrijwilligers zelf bereidde heerlijke, ambachtelijke soepen, salades, quiches, pasta’s en andere gerechten werd het in de kas van de familie Janssen een levendige avond.

Tijdens de hoofdmaaltijd hield Margreet een interessante, interactieve presentatie over Ghana en het TroTro project, vol met prachtige plaatjes van de Ghanese forten en het dagelijks leven in het West-Afrikaanse land. Ook het TroTro project waarin de Praktijk Vakschool in 3 fases wordt gebouwd met ondersteuning van Wilde Ganzen, kwam uitgebreid ter sprake.

Margreet maakte bekend dat de avond, net als drie jaar geleden toen zij een vergelijkbaar feest organiseerde in de fondswerving voor de 2e fase van het project, maar liefst 2500 euro had opgeleverd. Inmiddels is bekend dat dit 3500 euro is geworden. De samenwerking met Wilde Ganzen betekent dat zij daar de helft bovenop doneren, dat is dus  1750 euro. Een fraai resultaat van een geslaagde avond en een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van de deelnemers en enkelen die verhinderd waren maar wel doneerden.

Stand van zaken fondswerving 3e fase
Voor de bouw van de slaapvertrekken en badhuizen voor leerlingen van buiten Hwidiem is 150.000 euro begroot. Wilde Ganzen voegt de helft toe aan het bedrag dat TroTro voor de zomer van 2020 bijeen weet te brengen voor het project. Dit betekent dat TroTro 100.000 euro aan fondsen moet werven om het volledige bedrag voor de 3e fase beschikbaar te krijgen.

Sinds de fondswerving is gestart in juli  2019 heeft TroTro nu ruim de helft van de benodigde ton weten te realiseren. Dat is veelbelovend maar nog niet genoeg, uw bijdrage is dan ook meer dan welkom. TroTro heeft de ANBI status, dus uw bijdrage is fiscaal aftrekbaar. Daarbij komt nog dat uw donatie, door de samenwerking met Wilde Ganzen, voor het project 50% meer opbrengt dan u daadwerkelijk doneert.

benefietfeest in sfeervolle ambiance
Benefietfeest, samenwerking met Wilde Ganzen
Benefietfeest, organisator en gastvrouw en -heer