TroTro maakt het verschil in Ghana

Extra steun voor vrouwen van Tano Association

Deze vrouwengroep werd in 2010 geholpen bij de aanschaf van apparatuur voor de gezamenlijke palmolie productie. Na de aanschaf van die nieuwe apparatuur liepen de vrouwen tegen een probleem aan dat een snelle verhoging van de productie in de weg stond. Voor de oplossing was een fors bedrag nodig, gelukkig was er weer steun van onze partner Wijchen WereldWijd.

Het probleem
De werkplaats was jaren geleden, voordat deze vrouwengroep er gebruik van ging maken, afgesloten van het elektriciteitsnet en had een verouderde elektriciteitsmeter. Om weer aangesloten te worden moest een nieuwe meter worden aangeschaft, daar was rekening mee gehouden. Niet ingecalculeerd was dat men volledig nieuwe bedrading nodig had en, veel erger, dat men een nog openstaande schuld van de vorige gebruikers (een niet meer bestaand collectief) bij de elektriciteitsmaatschappij moest betalen. Pas als de schuld voldaan was kon de werkplaats weer op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Door hard werken zijn de vrouwen erin geslaagd de schuld eind 2011 af te betalen. Sinds begin 2012 is er (weer) elektrische stroom en is de productie opgevoerd. De financiële speelruimte voor nieuwe investeringen is voorlopig klein.

Aanvullende financiering
Gelukkig is er, via de groep Wijchen Wereldwijd, in februari 2011 een aanvullende donatie van 1000 euro voor de aanschaf van apparatuur beschikbaar gekomen. Dit bedrag is aan voorzitster Juliana Frimpong overhandigd, inmiddels is een nieuwe machine aangeschaft en in gebruik genomen.

Wordt vervolgd.....
TroTro blijft de vrouwen actief volgen zoals al eerder met hen afgesproken. Via onze website houden we u op de hoogte!

TroTro Tano Palmoil Association
TroTro Tano Palmoil Association
TroTro Tano Palmoil Association