TroTro maakt het verschil in Ghana

Groningse jeugd verlegt grenzen door zelf in Hwidiem te gaan kijken …

18 leerlingen en 4 docenten van het Harense Maartens College reizen van 14 t/m 28 februari  door Ghana en bezoeken daar allerlei projecten, waaronder de cacao fabriek van Tony Chocolonely en enkele TroTro-projecten.  Zo gaan zij kijken bij de vrouwengroep die palmolie produceert in Hwidiem, de viskwekerij van Johnny Asare in Owusukrom, de kraamkliniek van Augustina in Twabidi en de paddenstoelenkwekerij in Hwidiem. Bij alle projecten zullen de leerlingen vragenderwijs gaan ontdekken hoe het productieproces er precies uitziet en ook proberen te achterhalen of dat proces wel rendabel is.
Benieuwd naar de avonturen van onze Groningse vrienden? De leerlingen houden tijdens hun reis een blog bij, u kunt hen volgen via:  
http://bothsidesofchocolate.wordpress.com/

…... en draagt financieel bij aan project ‘praktijkschool voor vakonderwijs Hwidiem’.
In november vorig jaar haalden de leerlingen met allerlei activiteiten geld op voor ontwikkelingsprojecten. Hiervan profiteert ook TroTro’s ‘praktijkschool voor vakonderwijs Hwidiem’, waar in de toekomst leeftijdsgenoten van de Groningse scholieren les zullen krijgen, want er werd door het Maartens College maar liefst 2000 euro (!) ten behoeve van het project gedoneerd. Omdat het geld via Wilde Ganzen is gedoneerd doen die er nog eens 1100 euro (55%) bij!

Het Maartens College  is een Interconfessionele school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium, TTO en internationaal onderwijs te Haren (Groningen).

Groep Maartens College