TroTro maakt het verschil in Ghana

Hoe gaat het nu met Emmanuella?

Het afgelopen jaar heeft Emmanuella, het nu 9-jarig meisje met polio van haar beide benen, een aantal maanden (poliklinisch) gerevalideerd in het ziekenhuis van Duayaw Nkwanta, gespecialiseerd in de behandeling van poliopatiënten. Elke week reisden Emmanuella en haar moeder op maandag naar Duayaw Nkwanta om gedurende de werkdagen in het ziekenhuis te kunnen oefenen. Zij verbleven dan bij een familielid en op vrijdagen reisden moeder en dochter dan weer terug naar Hwidiem.
De behandeling is vergoed door de zorgverzekering (National Health Insurance Scheme), de reis- en verblijfskosten voor Emmanuella en haar moeder zijn via TroTro betaald.

Hoe gaat het nu met Emmanuella?
Het goede nieuws is dat haar benen niet volledig verlamd zijn, zij kan met hulp staan. Lopen kan helaas niet en zal later alleen met krukken kunnen. Om contracturen (verstijving van gewrichten) van haar benen te voorkomen moeten Emmanuella’s benen een paar keer per dag passief (door een ander) gestrekt worden. Om de ontwikkeling medisch in de gaten te houden en om ouders te stimuleren het strekken van de benen vol te blijven houden is het nodig dat Emmanuella geregeld, voorlopig elke maand, voor controle blijft gaan in Duayaw Nkwanta.

Naar school
Net als andere kinderen is Emmanualla leerplichtig en gaat zij naar school. Zij heeft daarvoor een nieuwe rolstoel nodig  want haar huidige is kapot en te klein. Zo’n rolstoel valt helaas niet onder de zorgverzekering ….
Gelukkig zijn de kosten niet zo hoog (~350 euro) en TroTro heeft al van diverse kanten een toezegging dat dit bedrag ter beschikking gesteld zal worden ….

TroTro Emmanuella