TroTro maakt het verschil in Ghana

Hwidiem aan de paddo’s!

De vrouwen van Hwidiem Mushroom Association weten het zeker, ze hebben hét gat in de markt gevonden! Onder aanvoering van voorzitster Juliana kijken zij enthousiast en optimistisch naar de toekomst …..
Het is waar, de oesterzwammen zien er prima uit en zijn erg lekker. De eerste oogsten van de nieuwe paddenstoelenkwekerij waren binnen een mum van tijd verkocht. Eind januari 2014 was er in totaal al zo’n 335 kg oesterzwammen geoogst, waarmee bijna 1700 Ghanese cedis  zijn verdiend. Genoeg om binnenkort weer 2000 nieuwe zakjes substraat te kopen.  

Diploma’s uitgereikt
Op 6 februari jl. zijn de in november vorig jaar behaalde trainingscertificaten officieel uitgereikt. Gelukkig waren alle vrouwen geslaagd zodat iedereen haar diploma in ontvangst kon nemen. De ceremonie is op video vastgelegd en we gaan proberen dit op de website te publiceren.

Nu nog schoon water en meer werkkapitaal ….
De vrouwen hebben een dringend beroep op TroTro gedaan om hulp bij het verbeteren van de meer dan 20 jaar oude waterput op het terrein én om een lening ter vergroting van het werkkapitaal.
Die waterput is belangrijk omdat de kweek van paddenstoelen in de tropen veel schoon water vereist en de vrouwen nu steeds een eind moet lopen om water te halen. Met een groter werkkapitaal kan er snel een grotere omzet en ook meer winst gemaakt worden.

TroTro gaat proberen fondsen te vinden om de vrouwen verder op weg te helpen er een succesvolle onderneming van te maken. Wilt u helpen? Neem contact op via ons contactformulier.

Sorteren van geoogste oesterzwammen
Oogsten van oesterzwammen
Oogsten van oesterzwammen
Oogsten van oesterzwammen