TroTro maakt het verschil in Ghana

Nieuwe rolstoel Emmanuella

In september 2013 heeft Emmanuella, met hulp via TroTro een nieuwe rolstoel gekregen, zij gaat er dagelijks mee naar school. De Venlose fietsclub Ut Tuinhuuske fietste het geld voor deze nieuwe rolstoel bij elkaar in de jaarlijkse sponsortocht.

We zochten Emmanuella in februari 2014 op, zij ziet er goed uit en is vrolijk. Zij blijft onder controle bij de fysiotherapeut van het ziekenhuis in Duayaw Nkwanta, gespecialiseerd in de behandeling van polio-patienten. Moeder oefent haar benen elke dag om contracturen (verstijving van gewrichten) te voorkomen.

Tuinhuuske Sponsortocht 2014
Ook in 2014 fietst Ut Tuinhuuske weer een sponsortocht, dit keer van 18 t/m 21 juni het 'retourtje Haren', waarbij van Venlo naar Haren (Groningen) gefietst wordt en weer terug. In Haren worden de Tuinhuuskes feestelijk onthaald, men weet dáár immers heel goed hoe je een feestje organiseert ....
Op zaterdag 21 juni zijn de fietsers met zo'n 650 km in de benen dan weer terug in Venlo om daar 's avonds op de Parade het inmiddels traditionele Venlose 'Benefietsfestival' bij te wonen, een muziekfeest waar drie Venlose bands belangenloos optreden, de opbrengst is voor het sponsordoel van Ut Tuinhuuske, dit jaar de Praktijkschool voor vakonderwijs in Hwidiem.

Volg Ut Tuinhuuske via Facebook, hier is ook meer informatie te vinden over het 'Benefietsfestival'.

Emmanuella in haar nieuwe rolstoel