TroTro maakt het verschil in Ghana

Praktijkschool onder dak!

Timmerman Ima en zijn mannen hebben de afgelopen maand hard gewerkt en de praktijkschool van een dak voorzien. Eerder, in december had projectleider Thomas veel moeite moeten doen om de juiste kwaliteit hout op de kop te tikken. In Hwidiem en de directe omgeving bleek dat niet voorhanden en uiteindelijk kon in de buurt van Kensere, op meer dan een uur rijden, het goede hout gekocht worden. Meteen na nieuwjaar zijn Ima en zijn helpers hun werkzaamheden gestart. Eerst werd een imposant geraamte van dakspanten getimmerd, waarna er reusachtige aluminium dakplaten bovenop bevestigd zijn. Het resultaat is indrukwekkend en op tijd klaar voordat er weer regen gaat vallen. Op onderstaande foto’s is het proces te volgen.

En verder ...
De beurt is nu aan Henry, de elektricien, die de komende weken samen met collega Philip de bedrading moet gaan aanleggen voor verlichting en apparatuur, waaronder computers.

Daarna kan aan de afwerking worden begonnen: kan Ima plafonds in de lokalen maken, kunnen de muren gepleisterd  worden en kan er geschilderd worden.

Genoeg werk nog, vooralsnog liggen we echter op koers voor oplevering van het gebouw in de zomer van 2016.

Steun
De weer toegezegde steun van Wilde Ganzen voor het vervolg is natuurlijk een enorme opsteker, net zoals de toezegging van fietsclub Ut Tuinhuuske om deze zomer alweer voor de 10e keer voor TroTro te gaan fietsen ……

Timmerman Ima en helpers werken aan het dak
Houten geraamte in aanleg
Ima zittend neemt de maat
Hout moets van ver gehaald worden
Dak in ontwikkeling
Reusachtige aluminium dakplaten
dakplaten worden bevestigd
De school onder dak