TroTro maakt het verschil in Ghana

'Retourtje Haren' groot succes!

De jaarlijkse sponsortocht van fietsclub Ut Tuinhuuske uit Venlo, dit jaar naar Haren in Groningen is op zondagmiddag 22 juni succesvol afgesloten. De fietsers waren op woensdag 18 juni uit Venlo vertrokken. Het sponsordoel van de fietstocht 2014 was de praktijkschool voor Vakonderwijs in Hwidiem in Ghana. Op deze school krijgen werkloze jongeren de kans een praktisch vak te leren om daarmee een toekomst met perspectief te hebben.

Glorieuze ontvangst in Haren …
Het sportieve doel van de fietstocht, het Groningse Haren, werd donderdagmiddag 19 juni na een dag vol regen  en tegenwind bereikt. Onder aanvoering van drie Harense fietsvrienden, die daarvoor al vroeg in de morgen speciaal naar tussenstop-plaats Raalte waren gekomen, werden de mannen van Ut Tuinhuuske door een groep enthousiaste vrienden van TroTro ontvangen op zorgboerderij de Mikkelhorst. Vanaf Zuid-laren reden inmiddels een aantal fietsers, waaronder onze Ghanese counterpart Thomas Donkor, op fraaie Blackstar  Bamboo bikes: fietsen met een frame van bamboe uit Ghana.
Wethouder Mariska Sloot heette de fietsers officieel welkom en overhandigde hen allemaal persoonlijk een medaille. De ontvangst werd bovendien opgeluisterd door trommelmuziek van twee Ghanese drummers.  

Met sponsorbuffet
Daarna was er een ‘meet en greet’ met de Venlose fietsers in het Postillionhotel, waar in overleg met de Harense TroTro-vrienden een sponsormaaltijd georganiseerd was met maar liefst meer dan 50 deelnemers. Het hotel heeft per maaltijd een bedrag van 5 euro aan het goede doel gedoneerd! Tijdens de maaltijd was er een korte presentatie van leerlingen van het Maartenscollege die dit voorjaar zelf in Hwidiem waren geweest. Zij vertelden de aanwezigen enthousiast over de TroTro werkgelegenheidsprojecten en de kraamkliniek die zij hadden bezocht en lieten daarbij aansprekend beeldmateriaal zien. Betere promotie kon er voor onze stichting niet worden gemaakt!

Benefiets festival
Na via Duitsland weer naar het zuiden te zijn gefietst zijn de Tuinhuuske-wielrenners op zaterdag 21 juni ook in Venlo nog eens in het zomeravond-zonnetje gezet tijdens traditionele afsluiting van de sponsortocht op het Tuinhuuske-benefietsfestival. Het gratis muziekfestival op de Parade in Venlo, zoals altijd gefaciliteerd door Muziekcafé Take Five was ook dit jaar een groot succes. Met spetterende optredens van Runnin’Blue, de Midnight Ramblers en Cool ‘O’ Keefe was er voor de argeloze passant op de Parade tot na middernacht op de hoek van de Vleesstraat geen doorkomen aan, zo druk was het. Ook hier weer fondswerving voor het goede doel want leden van ut Tuinhuuske gingen met collectebussen rond.

Nieuwe helden
Zondagmiddag 22 juni werd na de Limburgse première van de unieke Tour-de-France-film ‘Nieuwe Helden’ door Tuinhuuske-ambassadeur Peter Winnen bekend gemaakt dat de hele sponsoractie meer dan 6500 euro heeft opgeleverd, samen met de bijdrage van Wilde Ganzen komt dit op 10.000 euro!
Filmmaker Dirk Jan Roeleven en cameraman Rob Hodselmans stelden daarop spontaan een door hen en Peter Winnen gesigneerd fotoboek (door de beperkte oplage een collectors-item) beschikbaar om te verkopen voor het goede doel!

Vertrek Tuinhuuske uit Venlo
Wethouder Mariska Sloot overhandigt medailles
Op Bamboo bikes haren binnen gefietst ...
Terug in Venlo ...