TroTro maakt het verschil in Ghana

Tuinhuuske stapt weer op de fiets!

Het is voorjaar en dus weer tijd voor de mannen van de Venlose zelfsturende fietsvereniging 'Ut Tuinhuuske'. Ook dit jaar trappen ze weer voor een project van TroTro: de vrouwengroep die geholpen gaat worden bij de teelt van oesterzwammen, een voedzame paddenstoelensoort.

Voor de 6e keer, nu van Wroclaw in Polen naar Venlo ....
Dit keer stappen de mannen op in de één van de Poolse voetbal-EK steden, Wroclaw. Daar vandaan is het ruim 900 km trappen om thuisbasis Venlo op zaterdag 23 juni weer te kunnen bereiken. De mannen laten zich per kilometer sponsoren en fietsen per dag gemiddeld 150 km. Logies en eten betalen ze zelf, elke sponsor-euro gaat naar het project!
Het is alweer het 6e jaar dat de 'Tuinhuuskes' voor een TroTro-project fietsen.
Kijk voor meer informatie over de tocht op de website van Ut Tuinhuuske.

Dit keer gaat de opbrengst naar de opleiding van een Vrouwengroep in Hwidiem ...
De opbrengst wordt gebruikt om de vrouwen van de Tano Association een cursus te laten volgen voor het telen van oesterzwammen. Na die opleiding van een week worden de vrouwen begeleid bij het opzetten en onderhouden van speciale teeltruimtes. De cursus en begeleiding worden gegeven door een ervaren Ghanese paddenstoelen-teler, Mr. Bernard Bempa, die zelf eerts nog voor een korte aanvullende opleiding naar Nederlands champignonnen-hoofdstad Horst komt.

Benefiets festival !!!
Op de dag dat de fietsers terug komen van hun sponsortocht, organiseert de fietsclub een muziekfestival in de Venlose binnenstad, bij café Take Five. De opbrengsten van dit festival zullen in z'n geheel aan stichting TroTro worden gedoneerd. Het programma van het festival dat op zaterdag 23 juni 2012 om 19.00 uur begint, is inmiddels bekend, kijk daarvoor op benefietsfestival Venlo

Wilt u de fietsers een duwtje in de rug geven door te doneren? 

Kijk dan op: Donaties en giften en vermeld bij uw eventuele gift 'Tuinhuuske'.