TroTro maakt het verschil in Ghana

Afgerond Project
Werkgelegenheid
Palmolie plantage

Palmolie plantage

TroTro heeft samenwerking met  d.o.b. Foundation een lokale Ghanese ondernemer ondersteund, bij het opzetten van een Palmolieplantage.

Milieubewust en maatschappelijk verantwoord
Goede arbeidsvoorwaarden voor de werknemers en milieuaspecten waren  van groot belang voor opzetten van deze ecologisch en milieutechnisch verantwoorde palmolie plantage. TroTro en d.o.b foundation  hebben ondernemer Nana Yaw daarbij ondersteund en waar nodig bijgestuurd.

Uitdagingen
Zo kampte Ghana met extreme droogte in 2006 en 2007. Daardoor dreigde de oogst ook op de palmolieplantage te mislukken. In oktober 2007 is daarom, met behulp van een lening van TroTro, begonnen met het installeren van een irrigatiesysteem om zo minder afhankelijk te worden van de regenval.

Ook werd de plantage geplaagd met een grotendeels kapot gereden toegangsweg. Met de auto was het onmogelijk de plantage te bereiken en moest een wandeling van een uur gemaakt worden om de plantage te bereiken. De schade was veroorzaakt door een houtbedrijf uit Tepa. Na enige moeite en in samenwerking met de politie in Hwidiem is de eigenaar van het houtbedrijf aansprakelijk gesteld voor de schade.

Problemen ..
Helaas bleef de plantage met problemen kampen. Het grootste probleem was een chronisch tekort aan kasgeld om de werknemers te kunne betalen. De eerste jaren van tegenspoed (eerst te droog, later te nat) wreekten zich. Met een onafhankelijk deskundig onderzoek is vastgesteld dat de plantage wel levensvatbaar zou zijn maar dat de farmer hulp nodig heeft bij de planning van het werk en de financiën.  Helaas heeft de farmer geen gehoor gegeven aan ons verzoek dergelijke ondersteuning in te schakelen. Daarom heeft TroTro besloten zich voorlopig niet meer actief in te zetten voor deze plantage en de ontwikkelingen voorlopig af te wachten. 

Categorie: Werkgelegenheid
Status: Afgerond Project
Doneren aan dit project?
Fase 1
Palmnoten
Oliepalmboom
Nana Yaw in overleg met TroTro

Donateurs aan dit project

Project nieuws

Er is geen projectnieuws voor dit project.