Met TroTro mee naar GHANA, een unieke ervaring!

Jaarlijks reist tenminste één TroTro bestuurslid – in eigen vrije tijd en op eigen kosten – naar Ghana. Dan wordt ons werkgebied bezocht en worden gerealiseerde, lopende en toekomstige projecten beoordeeld en besproken. De TroTro bestuursleden kennen Ghana en het specifieke werkgebied in en rond Hwidiem daarom inmiddels heel goed. Juist daar zijn de contacten met de lokale bevolking intensief, openhartig en oprecht. De spreekwoordelijke gastvrijheid en vriendelijkheid van de Ghanese bevolking wordt keer op keer van heel dichtbij ervaren.Vanwege de vertrouwdheid met de lokale bevolking worden ook de traditionele gebruiken en tradities vaak zonder beperkingen met ons gedeeld.

Dit alles wordt ook nog eens in de hand gewerkt doordat onze voorzitter officieel lid is van de traditionele dorpsraad van Hwidiem. Een bezoek aan de wekelijkse vergadering van de dorpsraad is vaak een van de hoogtepunten van de reis.

Sinds 2000 biedt TroTro donateurs en andere belangstellenden de gelegenheid om de trip van een TroTro bestuurder mee te maken. We willen namelijk graag laten zien wat wij met het geld van onze donateurs en sponsors doen. De reis is daarnaast een unieke mogelijkheid om kennis te maken met de Ghanese samenleving, cultuur en tradities.

De rondreis duurt minimaal 12 dagen: Accra – Akosombodam – Kumasi – Hwidiem – Axim – Cape Coast/Elmina – Accra of juist andersom.

Reizen we ‘tegen de klok in’ dan rijden we de dag na aankomst langs de schilderachtige Voltarivier naar de Akosombo stuwdam. Van daar trekken we door de heuvels van de Eastern Region naar Ghana’s 2e stad, Kumasi, waar we de grootste openluchtmarkt van West-Afrika bezoeken, Central Market. Vervolgens reizen we naar Hwidiem, waar de groep een aantal dagen (3-5) zal blijven om o.a. enkele TroTro projecten te bekijken, het tropisch regenwoud te verkennen en de lokale cultuur aan den lijve te ervaren. Het tweede deel van de reis voert langs een aantal slavenforten langs de fraaie Ghanese kust met haar idyllische stranden.

Overnacht wordt in eenvoudige maar propere kleine hotels. TroTro kent inmiddels een aantal van dergelijke logeergelegenheden op mooie locaties, heeft een betrouwbare chauffeur met een dito busje en kent ervaren en vertrouwde gidsen.

Lees voor meer informatie reisverslagen van enkele TroTro-reizigers.